GOE 2013. évi őszi családi hétvége

GOE 2013. évi őszi családi program

Ebben az évben augusztus 23-24-25-én került sor a GOE őszi családi hétvégére, melynek célpontja a Viharsarok, azaz Békéscsaba és Gyula városa volt.

A több mint 80 tagot számláló Egyesület tagjai közül 21 fő csatlakozott hozzánk, hogy a hétköznapok rutinját hátunk mögött hagyva szórakozzunk, nevessünk, élvezzük a táj szépségét, egyediségét, kikapcsolódjunk távol a város zajától.

A 21 fő az ország több pontjáról érkezett. Nem számított a távolság csak az, hogy olyan emberek között töltheti szabadidejét, akikkel a szakmai munkán felül, a szórakozás is megengedett. Jöttek velünk Budapestről, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Fejér megyéből is.

Az első nap „a pihenés jegyében” telt. Békéscsabai szállásunkra megérkezésünk után ellátogattunk a Gyulai Várfürdőbe, ahol mindenki ellazulhatott, pihenhetett, majd visszatértünk a szállásunkra.

A második nap „az ismeretszerzés jegyében” telt el. Első állomásunk a Körösök Völgye Látogatóközpont megtekintése volt, ahol biopiacoztunk. A belváros felé, az élővíz csatorna partján sétálva betértünk az ezen a nyáron átadott Csabagyöngye Kulturális Központba. Folytattuk utunkat a békéscsabai Gabona Múzeumhoz, majd Póstelek (Csoportkép) felé vettük az irányt, ahol bográcsban főtt marhalábszár pörköltet fogyasztottunk el.

Kora délután megtekintettük a nagyszerű és kiváló festőművész Munkácsy Mihály Múzeumát, annak történelmével ismerkedtünk meg. A nap második felében megérkeztünk Békéscsabára, a 2013. évi Magyar Dal Fővárosába. A nap végén Közép-Kelet-Európa legnagyobb templomának megtekintése után visszatértünk szállásunk egy grillvacsorára.

A harmadik nap „az alternatívák jegében” zajlott. Választható volt a gyulai várba történő ellátogatás, Gyula város főutcájának megtekintése. A napot a gyulai sörpince étteremben zártuk. Végül a „Százéves Cukrászdában” való fogyasztás után indultunk haza.

Nagy köszönettel tartozunk a főszervezőknek Krnács Tibor és Opauszki András úrnak, hogy a 2013.évi Goe őszi családi program úgy sikerült, hogy ezt a programot csak a jövő évi múlhatja felül.

Amennyiben Ön is szeretne egy ehhez hasonló hétvégén velünk tartani, szeretne egy életrevaló közösségnek, egyesületünknek teljes jogú tagja lenni – ami a gázipari szakma nagyjait tömöríti egybe – csatlakozzon hozzánk!

Letöltés